Skip to content

Vitaminer

För att vi ska bibehålla vår hälsa och för att vår människokropp ska fungera normalt så behöver vi vitaminer. Vitaminer ger näring, men är även viktiga för exempelvis cellernas ämnesomsättning. Alla sorters vitaminer finns i en naturlig form i det vi äter. De vitaminer som är vattenlösliga har inte stora depåer i kroppen, vilket gör att man kan få vitaminbrist. Det är då viktigt att se till att tillföra vitaminer genom tillskott. Ett vanligt tillskott är vitaminer i form av tabletter.
Man kan idag tillverka vitaminer på konstgjord väg genom att man isolerar det rena vitaminsubstanset. Det finns vitaminer som är tillverkade på syntetisk väg och det finns naturliga vitaminer och tillskott. De naturliga kan vara att fördra detta då de i huvudsak finns i den naturliga kosten och då inte behöver tillsättas extra i fråga om piller.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.